Sveriges pysselstad

Hur kan du som entusiastisk hemmafixare renovera mer hållbart när du gör dina byggprojekt?

inredning trä tegelTycker du om att bygga och renovera hemma? Då besöker du säkerligen stora trävaruhandlar med trä uppallade på starka grenställ för att hitta rätt plank till det byggprojekt du har för dig just nu. Vare sig det är att bygga en platsbyggd bokhylla, en ny bänk till uteplatsen – eller kanske ett stort matsalsbord där hela släkten får plats när det vankas långmiddagar.

Bygg och snickra hemma

Det finns gott om gör-det-själv-tips och videoguider som hjälper pysselsugna hemmafixare. Perfekt att titta in när du vill göra hemmet fint inför en visning – ifall det är så att du planerar att sälja bostaden och vill se till att höja värdet lite. Men hur gör du om hemma utan att det varken kostar för mycket, eller sliter på den redan ansträngda miljön? Bland annat genom att inreda med textilier i naturmaterial, och använda dig av det du redan har. Höstens trender inredningsmässigt går det att läsa om här.

Renovera hållbart

Att renovera hållbart är en trend som växer sig starkare och tydligare i Sverige, liksom på flera andra ställen i världen där denna möjlighet finns. I en artikel i Elle Decoration går det att läsa följande:

Sverige är ett av de länder i världen där det renoveras mest. Och vi gör det ofta för att byta stil – även om det inte behövs av andra anledningar. Men många vill nu göra mer medvetna val inför en förändring hemma – Elle Decoration

Några sätt att renovera eller göra om hemma på ett mer hållbart, miljömedvetet sätt är att använda dig av naturmaterial och lokalproducerade möbler. Tänk alltid lokalt. Svenska trägolv är bättre för miljön än bambu från Kina, eller marmor från Italien. Gotländsk sandsten är även det bättre än en exklusiv sten från ett fjärran land.

Stäng meny