Sveriges pysselstad

En egen pool på tomten är höjden av lyx och något som många vill ha. För att poolbygget ska bli lyckat är det viktigt att du väljer en bra pool som håller länge. Placeringen av poolen i trädgården har stor betydelse för hur trädgården kommer att upplevas.

Att ha en helt egen pool på tomten är en dröm som många har. Om du har bestämt dig för att bygga en pool finns det några bra saker som du kan tänka på för att allt ska bli perfekt. Valet av pool är väldigt viktigt. Om du vill ha välisolerad pool som passar det svenska klimatet är en thermopool ett väldigt bra val. En thermopool har en unik kombination av desitet och tjocklek av block vilket gör att stommen är väl isolerad och det finns ingen annan stomme på marknaden som är bättre när det kommer till isolering.

Thermopool är en bra investering

Det finns andra fördelar med en thermopool och det är bland annat att den är stadigare än vad många andra pooler är. Det finns fyra olika poolstorlekar att välja mellan. Förutom att en pool är en dröm att ha kan det även vara en investering som gör att huset ökar i värde.

Fördelar med Thermopool:

• Enkel att montera.
• Anpassad för nordiskt klimat.
• En stadig pool.

Placering av poolen

När du ska bygga en pool i trädgården är det viktigt att du funderar över var poolen passar bäst in. Det finns mycket som du ska ta i beaktande när det kommer till placering av poolen. Exempelvis om du vill ha insynsskydd, eller en altan eller terrass i nära anslutning till poolen. Det kan ha vissa fördelar med att ha ett pooldäck. Fundera över vilka behov som du har och placera poolen där den uppfyller det flesta behov. För att göra poolen extra mysigt kan det vara trevligt att skapa en liten oas kring poolen. Du kan inreda poolområdet med poolsängar, parasoll, sidobord och växter för att få en mysig atmosfär. Det kan även vara trevligt men en loungegrupp eller liknande vid poolen för att kunna sitta och umgås mellan doppen.

Bygglov behövs sällan

För att bygga en pool behövs sällan bygglov. Men om du väljer att ha ett pooltak kan det göra att du får en höjd på poolen som kräver ett bygglov. Om du bygger en altan eller sätter upp ett plank i närheten av poolen kan det också göra att du behöver ansöka om bygglov. Om du ska schakta eller göra något som höjer markens höjdläge avsevärt kan du behöva marklov. Du kan behöva göra en anmälan om du ansluter poolen till det allmänna vatten- och avloppsnätet. Du kan läsa mer på Boverkets webbsida om reglerna kring pool.

Använd alltid någon form av poolskydd

När du har en pool är det viktigt att tänka på poolskydd. Du behöver ha ett godkänt poolskydd runt poolen för att minska risken för olyckor. Det är poolägarens ansvar att ha ett bra poolskydd. Det kan vara ett staket eller plank, ett poolöverdrag eller ett pooltak.

Stäng meny