Sveriges pysselstad

Semestern är beviljad och listan på saker du vill pyssla med under din ledighet verkar bara växa. Allt från att bygga ett egen växthus, bygga ut altanen eller kanske ta itu med att snicka ihop ett eget, stort och robust köksbord. Men hur ska man finansiera det och vilka fällor ska man undvika?

Genom att ta ett privatlån för renovering kan man finansiera bitarna som man kanske själv inte kan lägga ut för. I vissa fall kan det vara bra och klokt, men först och främst måste du räkna på din budget och beräkna hur stor månadskostnad du skulle landa på. Om det inte skulle innebära några problem för dig att betala tillbaka går det bra att låna. Här kan du läsa en guide i Expressen om vad du kan tänka på när du ska ta lån för renovering.

Vad ska jag renovera?

När du räknat ut vad du har för renoveringsbudget kan du börja smida dina planer. Är det så att det är något som har varit trasigt länge som behöver fixas? Ofta är det just i köket som vi renoverar mycket, eftersom  vi använder det så frekvent. Det kan vara skåpluckor som gnisslar, handtag som ramlat av eller kanske helt enkelt vitvaror som inte längre fungerar som de ska. En del sätter på kreatörhatten och bygger ett eget köksbord, där man kan anpassa höjd, bredd och längd helt efter ens familjs egna förutsättningar. Tips om det hittar du här!

Eller varför inte utnyttja det faktum att du inte längre behöver bygglov för att bygga altan ute i sommar? Tiden är inne för att ta itu med den där drömmen du alltid har haft på att få ta en kaffe i solen på trädäcket i en skön solstol. Räkna ut vad kostnaden för material och bygg skulle kostnad, om det är något du kan göra själv eller om du behöver anlita hantverkare. Efter att du anpassat altanen och inte låtit budgeten dra iväg för mycket kan du ansöka om ett lån. Kom ihåg att aldrig ta ett lån som du inte kommer kunna betala tillbaka.

Stäng meny