Sveriges pysselstad

Julen är utan tvekan pysslarens årstid. Det finns mängder av olika girlanger, dekorationer och annat pynt som kan skapas för att förhöja julstämningen hemma. I många fall blir de egna skapelserna dessutom mycket finare än de man hittar i affären. På med julmusiken, nu julpysslar vi! 

Tomtar, glitter och stjärnor, alla har vi olika preferenser gällande vad som ska pryda hemmet under juletid. Det bästa är att i princip allt går att göra för egen hand, vilket är ett ypperligt sätt att få samman familjen för att umgås innan jul.

Julpynt i tidningen

Om det är något slags pynt och pyssel som kommer med i tidningarna så är det definitivt julpysslet. Folk skapar storslagna konstverk och pryder sina hus med vackra ljus, det är sannerligen en årstid att ta vara på för den som älskar att visa upp sitt pyssel. Vad sägs om en stor hemmabyggd ren prydd med hundratals ljusdioder? Är du lika händig som personen som byggde en sådan är det endast fantasin som sätter gränserna för vad du kan skapa för pyssel under julen. Varför inte backa några år i tiden och testa att pyssla med digistamps?

Klassiskt julpyssel

julpysselÄr du ute efter pyssel att pryda hemmet med under julhelgen finns det några säkra kort som garanterat får släkt och vänner att bli imponerade. En av våra favoriter är att ge granen lite extra kärlek genom att skapa en egen girlang istället för den klassiska glittriga varianten som pryder var hems gran. Skulle du behöva inspiration kan du läsa den här artikeln i Aftonbladet där de gör en girlang av garn, en unik variant som livar upp med glada färger. Om du är ute efter ett lite klurigare och kanske till och med spännande julpyssel är ljusstöpning rätt val. I en intervju i Göteborgsposten kan man läsa om en expertpysslare som menar att ljusstöpning är ett perfekt exempel på ”pyssel med funktion”. Kanske skulle man då kunna klassa det som något inom DIY? Oavsett vad, unna dig att skapa och pyssla nu i jul, det är både fridfullt och otroligt kul.

Stäng meny