Sveriges pysselstad

Att renovera ett kök är för många det roligaste som finns trots att det kan bli en stor kostnad och mycket slit. Men tack vare alla intressanta finesser och funktioner som nu letat sig in i vitvaror och stommar så kan kreativiteten flöda fritt om du har tid och råd. Nu är tid för dig att leka med din innovativa sida och bädda in funktion och design i ditt kök.

För att renovera köket krävs det experthjälp om du vill väva in kreativitet, innovation och funktion. Med Aquabygg får du proffshjälp och ett nytt kök som håller måttet på alla plan. En köksrenoveringsfirma kan även ge dig förslag på huruvida din kreativitet funkar eller inte.

kastrull på spisVar smart!

Att tänka smart när du tänker kreativt vid omvandlingen kommer att ge dig det bästa resultatet. Om du bara är ute efter att få ett vackert kök så kan vissa idéer spricka när du väl ska använda det. Köksluckor som går emot, en ugn som inte går in, eller elkontakter som stör kan bli boven i dramat för en fiaskorenovering. Här bör du verkligen ta hjälp av en behörig och kunnig fackman för att få allt rätt.

Satsa på ett platsbyggt kök

Javisst, ett platsbyggt kök brukar i regel kosta mer men i slutändan brukar det skörda ordentligt med frukt och ge dig det du behöver i arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Många väljer att köpa färdiga kök och bara sätta in dem, men med ett platsbyggt kök kan du verkligen tänja på gränserna. Även här bör du lufta dina tankar i tidigt stadium med din hantverkare så att allt viktigt som elledningar och avlopp med mera, kan sättas på plats innan resten kommer.

Platsbyggda kök brukar kunna ge ännu fler praktiska funktionslösningar och kreativitet i köket, och även om det skulle kosta lite mer så kan du nyttja ROT-avdraget och senare sälja din bostad med rejält med vinst, bara för att du tänkt smart från början.

Bädda in konst i köket

Tyvärr brukar kök bli lite sterila och strama när det kommer till den konstnärliga biten. Konsten brukar ofta läggas i andra rum medan köket endast får vara funktionellt. Tänk om!

  • Häng upp tavlor
  • Visa upp vackert glas
  • Ställ massor av färgglada plantor i fönstren

Detta inspirerar till matlagning och mer vistelse i köket.

 

 

Stäng meny