Sveriges pysselstad
Funderar du på att flytta och vill få ut ett så bra pris för din bostad som möjligt? Då finns det många saker du kan göra för att öka chansen till ett högt försäljningspris. Genom att välja rätt mäklare kan du få många värdefulla tips som gör att affären blir så lönsam som du önskar.

Erfarna mäklare har kunskap om sådant som vilken tid på året det är bäst att sälja på och vilka renoveringar som lönar sig. De har också god lokalkännedom så att de kan svara på visningsbesökarnas frågor om skolor, kommunikationer och liknande. Genom att sälja bostad via SkandiaMäklarna kan du vara säker på att få en engagerad mäklare med koll på ditt bostadsområde.

Välj rätt tid för försäljning

Att sälja sin bostad på en het bostadsmarknad kan verka som en enkel uppgift. Men trots att priserna är höga går det att tjäna på att planera en optimal försäljning. En av de viktigaste faktorerna är att sälja vid rätt tid på året. Något som en erfaren mäklare kan hjälpa dig med att bedöma. Det kan till exempel skilja mellan olika områden och olika typer av hus. Exempelvis mellan villor, sommarhus och små lägenheter och stora.

Förbered bostaden inför försäljningen

House.För att höja värdet inför försäljningen gäller det att se över vilka åtgärder som är värda att lägga tid och pengar på. Hör med din mäklare om vilka eventuella renoveringar som är bra att göra. Mäklaren kan också hjälpa dig med att inreda på ett sätt som tilltalar en viss målgrupp. Till exempel en mindre lägenhet så att den passar en student och en medelstor lägenhet så att den passar en barnfamilj.

Rensa bort allting som gör att rummen känns mindre och överfulla. Det kan handla om att skapa luft i bokhyllor och att framhäva vissa prydnader genom att ta bort andra. Det kan löna sig med professionell styling för att spekulanterna ska kunna se bostadens potential.

Tänk på det här vid bostadsförsäljningen

  • Sälj vid rätt tid på året.
  • Välj en erfaren mäklare med koll på ditt bostadsområde.
  • Fräscha upp ytskikten.
  • Rensa bland prylar och ta bort vissa möbler så att bostaden känns större.
  • Städa noggrant både ute och inne.
Stäng meny