Sveriges pysselstad

När det är dags för försäljning av hemmet finns det vissa knep att ta till för att höja värdet. En populär tjänst som många använder idag är homestyling. Det finns även vissa saker du kan göra själv som enklare renoveringar.

Vill du öka värdet ännu mer på din bostad kan enklare renoveringar vara ett sätt. Se till att huset ser bra ut på utsidan. Måla fasaden och rensa upp i trädgården så huset ger ett nytt och fräscht intryck. Sätt gärna upp snygga räcken vid trappan till huset för att få till det lilla extra. Invändigt finns det också mycket du kan göra för att öka värdet. Att måla väggar eller tapetsera är en enkel och snabb renovering. Tänk dock på att välja färger som kan passa alla då du inte vet om det är yngre eller äldre som ska flytta in. Om du har anlitat någon för renoveringar inför en försäljning som gör att huset är i bättre skick än innan, kan du dra av utgifterna för detta i deklarationen. Summan måste dock överstiga 5 000 kronor.

Homestyling ökar värdet

Innan en bostad går ut på försäljning är det många som anlitar någon för att hjälpa till att styla hemmet. Nästan alla mäklare påstår att homestyling  är en bra investering och definitivt ökar värdet på din bostad men det är svårt att veta exakt hur mycket pengar det rör sig om. Kostnaden för homestyling varierar mycket beroende på storlek och var i Sverige du befinner dig. Vill du inte anlita någon finns det en del saker du kan tänka själv för att trissa upp priset inför en försäljning. Hemmet ska vara relativt opersonligt och neutralt. De trenderna som råder just nu är att hemmen ska vara lite mörkare och mysigare. Färgerna varierar men grått är väldigt populärt och har varit en längre tid. Pastellfärger har också börjat bli poppis. Även i stylingvärlden har hållbarhet blivit ett viktigt tänk. Inred hellre med återvunna klassisker som du vet funkar än nytt och massproducerat. Ju mer tid och energi du lägger ner på ditt hem inför försäljningen desto större vinst kommer du att få.

 

Stäng meny