Sveriges pysselstad

Om du har idétorka eller kanske har ont om kontanter, finns det även andra vägar att gå för att ge bort en fin present. Med lite handlag och kreativitet kan du göra hela gåvan själv, slå in den med vackert omslag och ge bort med själ och hjärta. Här får du tips på hur du kan gå tillväga.

Tänk om det är januari månad och julen just har ätit upp alla dina pengar. Som tur är kan du dock hitta fina idéer tack vare Gratislandet som ger fördelaktiga rabattkoder på allt möjligt. På Gratislandet kan du även hitta inspiration till dina egna gåbort-paket i de fall du vill tillverka allt från scratch.

hand öppnar presentSmarta presenter som alltid går hem

DIY eller gör-det-själv som det heter på svenska, är egna handgjorda saker som kan användas till både inredning och gåbort-presenter. Dock kan det vara intressant att veta vilka gåvor som gör störst intryck och vad som alltid fungerar, oavsett tillfälle.

Ätbara saker

Att ge bort hemmagjort godis eller kakor brukar göra den mest kräsna personen glad. Baka utifrån ett recept du vet vederbörande uppskattar eller ge dig i kast med någonting helt nytt. Du kan sedan dekorera en burk genom att måla på den eller slå in den i fint papper med snöre så att det ser riktigt lyxigt ut.

Tänk på att förpackningen till godsaker nästan är viktigare än själva innehållet. Ett fint emballage gör att allt verkar så mycket mer kvalitativt.

Använd dina talanger

Är du duktig att sy, att skriva, att ta fotografier? Använd din bästa talang till att göra något fint – kanske ett vackert pyntat fotoalbum, en tavla eller sy ett unikt klädesplagg som garanterat inte syns på någon annan. Visserligen kan detta ta lite tid i anspråk men mottagaren kommer garanterat att minnas din gest under lång tid framöver.

Stäng meny