Sveriges pysselstad

I sjukdomstider är det viktigt att våra käraste vet om att vi finns där för dem och vi vill att dem ska må bättre. Det bästa sättet att göra detta på är att göra något eget att ge bort – varför inte ett handgjort kort med en hälsning?

När en person blir sjuk känner den sig svag och utmattad och eftersom denne inte vill riskera att smitta någon annan stannar den hemma. Ensamheten kickar lätt in och vad skulle kunna bota den bättre än om du skickar ett “må bättre”-kort? Det är en enkel gärning som går snabbt och göra och i sjukdomstider är det viktigt att visa för dem du tycker om att du finns där, även om ni inte kan ses just nu. Det är dags att hämta dina pyssel-prylar och köpa kuvert, nu ska du få de bästa tipsen om hur du gör egna kort. 

Anpassa kortet efter mottagaren

Plocka fram sax, lim och pennor för nu är det dags att pyssla! Personen i fråga kommer att bli glad över att få ett kort oavsett hur det ser ut, men för att göra den ännu gladare är det kul att göra ett kort med saker mottagaren tycker om. Om försök hitta objekt i en gammal tidning som passar in till personens intresse och klipp ut och klistra dessa på kortet. Rita gärna detaljer runtom med personens favoritfärg eller varför inte limma på lite glitter? Skriv till sist några fina rader och hälsa att dem ska må bra igen snart! Varför inte bjuda ut i förväg på en fika när personen återhämtat sig? 

Försäkra om trygghet

Varför ska vi göra en sådan gärning? Mottagaren kommer att bli minst sagt glad över att du ägnat tid att pyssla ihop ett kort till dem och den kommer även känna sig trygg. Detta är för att den känner att den har människor i sin omgivning som bryr sig om dem. Ett positivt tänkande kommer att triggas hos dem och det kan få dem att må bättre. 

Stäng meny