Sveriges pysselstad

Är det festdags? När ditt 50-årskalas, dopet eller midsommarfesten står för dörren, står du inför den roliga biten att dekorera. Utgå från ett tema eller blanda och mixa som du vill. Huvudsaken är att festen blir lyckad, eller hur? Men med rätt grejer kan festen ändå bli en bättre tillställning. Här får du några tips!

När du ska dekorera ditt party måste du först ställa dig frågan om du ska anlita en professionell festfixare vad dekorationen beträffar, eller om du ska stå för kalaset själv. Det sistnämnda blir klart billigare och roligare, även om det kan ta lite tid. Kika in på Calligraphen och beställ dina festprylar därifrån. Sätt ihop och matcha som du vill.

fest dekorationerNedtonat eller utsvävande?

En samklang eller ett tema kan göra det lättare för dig att välja dekorationer. Går du i temats tecken så kan du välja saker som enbart handlar om det ämne du valt till festen. Dock går det också att bortse från temat om du tycker det känns lite överkurs, och bara duka propert och elegant eller kreativt och utsvävande. Det bästa är att titta till festens syfte och vilken bekantskapskrets som ska komma på besök. Är ni ett gäng 50-åringar så kanske det inte är passande med regnbågens alla färger eller spöken i en hop. Skaffa dekorationer som dina gäster känner sig bekväma med och som passar åldersgruppen.

Planera i tid

Vänta inte för länge med att sätta ihop dina dekorationer. Då kan det bli stressigt värre i sista minuten när du har så mycket annat att ta itu med. Ett tips är dock att ta hjälp av några till festen och vara ett gäng som kanske sätter upp allt tillsammans. Ska det bli knytkalas så är det en bra idé eftersom du involverar alla från första början.

Tänk på maten!

Dekorationerna är en viktig aspekt men det som figurerar högst upp på listan är givetvis maten eller förfriskningarna. Ska du ha catering eller laga allt själv? Catering är dyrare men oerhört enkelt och smidigt. Lagar du allt själv blir det tidsödande. Dock kan du göra allt lite enklare och bara servera förfriskningar eller tilltugg och satsa mer på drickat.

Stäng meny