Sveriges pysselstad

Ser du massa möjligheter med ditt hem som inte går att införlivas, eftersom du inte har råd med en renovering? Det går att ta ett privatlån till ett projekt, bara du ser till att inte låna mer än vad du kan betala tillbaka. Ett vanligt problem är till exempel att man har för få rum och vill bygga dit ett extra rum!

Vi är nog många som ser möjligheter i vårt hem utan att kunna göra så mycket åt det. Att låna pengar till renovering kan vara en bra idé om det är så att ni kanske får utökning i familjen och vill göra ett rum till två. Det finns också andra sätt att bygga ut sitt hem så att man slipper flytta. Det kan vara genom att dela in ett rum med olika bokhyllor, eller sätta dit en enklare gipsvägg, medan det andra gånger kan behövas lite mer omfattande renoveringar för att det inte ska se allt för ihophastat och stökigt ut.

Låna till renovering

Det är en trend som allt fler hoppar på idag. Att bygga till ett extra rum är det många som väljer att göra för att de kanske får utökning och inte ser det positiva i att ha öppna planlösningar. Det var en byggtrend som visade sig ganska opraktisk för många familjekonstellationer. Höga bostadspriser och amorteringskrav har gjort att folk hellre stannar kvar i sin bostad, men renoverar om. Detta fenomen bekräftas också här.

Här kan du läsa om vanliga ombyggnationer som folk gör hemma till relativt låga priser istället för att flytta och i Hem & Hyra har man listat några olika tips för att få till ett extra rum så att fler personer i familjen slipper gräla om de ”allmänna utrymmena”. Försök fundera på vilka förutsättningar som din bostad har, dokumentera de problemen du tycker uppstår och sätt upp en plan och en budget på hur mycket du kan tänka dig lägga på en renovering för att slippa flytta till något större. Då har du kommit långt och det är lättare för dig att faktiskt genomföra planen också.

Stäng meny