Sveriges pysselstad

Förbered trädgården för våren – med utemöbler och plantering av växter. Gör det till en plats för många lata, sköna dagar när värmen och sommaren kommer.

trädgård utemöblerVåren är snart här – och med den solen, värmen och grönskan. Klart du måste ut och njuta i din trädgård. Med rätt utemöbler och roliga växtplanteringar har du snart din egen lustgård. Du hittar billiga utemöbler på Fyndiq. Varför inte en ekologisk hängmatta att spänna upp mellan två äppelträd, för lata dagar i skuggan?

Trädgård med växer och utemöbler

Nu när våren börjar gry finns det en del att göra i trädgården, om du vill att den ska vara ståtlig och fin när sommaren anländer. Bland annat är det planering som måste ske:

  • Det första du bör ha klart för dig är vad din trädgård ska användas till. Ska den fyllas av odlingar och prunkande blomsterrabatter eller snarare vara en plats där du bara kopplar av med familj och vänner?
  • Vad för utemöbler vill du ha och vad får du plats med? Se till att välja utemöbler i hållbart, tåligt material.
  • Behövs stora ytor där barn kan leka eller kanske en väl tilltagen och vindskyddad uteplats för grillning och fikastunder?
  • Är du osäker på vilka växter du ska välja till din trädgård? Vad är det för jord? Är det bergigt och kuperat eller slätt och mullrikt? Vilket väderstreck vetter den åt och är det vindskyddat eller blåsigt?
  • Allt det här är faktorer som påverkar hur du bör planera trädgården. När du har kommit fram till trädgårdens syfte kan du börja planera vilka element som behöver finnas på tomten.

Källa: Aftonbladet

Det finns många sätt att förlänga trädgårdssäsongen på. Se till att blanda olika växter och välj både sådana som blommar under vår, under sommar liksom under sensommar och höst. På våren trivs klassiska lökväxter och det är allt från påsklilja till krokus och tulpan. På hösten kommer sommaraster, höstanemon och kärleksört igång. Vintergröna buskar gör att trädgården är fin ända in på kallaste vintern.

I en annan artikel från Elle Decoration går det vidare att läsa om hur du kan få en härlig trädgård, och det är bland annat genom att välja växter du personligen tycker om. Inte det som är hetast i inredningsmagasin och trädgårdstidningar. Bygg upp din trädgård för att du själv ska kunna njuta av den. Mer trädgårdsidéer finns det här.

Stäng meny