Sveriges pysselstad

Att hitta mögel i en nyköpt bostad är något av det tråkigaste en människa kan vara med om. Därför är det viktigt att besiktiga huset innan du köper det för att till exempel undvika kostnader för mögelsaneringskostnader i framtiden.

Många drömmer om att skaffa en egen bostad och för att inte drömmen ska förvandlas till en mardröm är det viktigt att huset kontrolleras innan köpet går igenom. Ett hus kan till exempel vara mögeldrabbat utan att det märks på ytan och därför krävs det professionell personal som kan upptäcka och sanera mögel innan du köper huset.

Undersök och sanera innan köp

Mögelsanering kan bli ett stort projekt för såväl privatpersoner som för företag eller till exempel kommuner som har oturen att drabbas.

Om huset är mögelangripet men du ändå vill köpa det så finns det vissa saker som du måste tänka på vid mögelsaneringen, så att du kan känna dig trygg med ditt nyköpta hus.

  • Se till att du eller säljaren tar in kompetent personal som vet vad de gör, och som inte missar några delar av mögelangreppen.
  • Se till att också orsaken till mögelangreppet åtgärdas. Finns det fuktproblem i huset? Är det dålig ventilation?
  • Se till att få ordentlig dokumentation på det utförda arbetet, samt garanti på att huset verkligen är mögelfritt om möglet skulle återkomma snart igen på grund av bristfälligt arbete.

En hälsorisk

Att ha mögel i ditt hem kan kraftigt försämra din hälsa och därför är det viktigt att du ser till att ditt hem är mögelfritt, redan innan du köper det.

Som många människor fått erfara så kan ett tecken på mögelangrepp vara att du blir sjuk i en lokal men ingen annanstans och om sjukdomstillståndet återkommer varje gång du är i den lokalen. Men ofta kanske du inte besöker din blivande bostad tillräckligt ofta för att upptäcka detta. Därför bör du kalla in experter som kan upptäcka och sanera eventuellt mögel redan innan du flyttar in, så att du istället kan fokusera på att komma tillrätta i ditt nya hem. För visst är livet roligare utan mögelskador i såväl gamla som nyköpta hus?

Stäng meny