Sveriges pysselstad

För att få ett nytt hem med en ny stil krävs inga drastiska åtgärder. Genom nya färgval, golvslipning och en ny möblering kan du förändra atmosfären helt. Ett tips är att ta professionell hjälp med saker som slipning av trägolv för att få bra resultat.

Att förnya ditt hem innebär inte att du behöver göra en omfattande renovering. Ibland behövs det endast några enkla åtgärder för att ditt hem ska kännas som nytt. Genom att anlita kompetenta golvläggare i Stockholm kan du fräscha till ditt trägolv och få ett helt nytt hem. En bra golvläggare kan utföra allt inom parkettgolv och golvslipning. Att slipa om ett golv är både mer prisvärt och bättre för miljön än exempelvis laminatgolv. Om du inte redan har ett parkett- eller trägolv kan du alltid anlita en golvläggare för att få det. Parkett passar nämligen utmärkt i alla hemmets rum förutom badrummet och har en lång livslängd.

Måla om

Förutom att slipa golven kan du måla om och fixa fönsterkarmarna. Det kan ge ett enormt lyft. Du kan alltid välja en ny färg på fönsterkarmarna. En annan kostnadseffektiv förändring är att måla om ett eller flera rum. Du kan även välja att bara måla om en vägg i ett rum för att snabbt få en förändring. Något annat som du kan måla om är möbler. Den slitna byrån, loppisfyndet eller budgetmöbeln kan du ge nytt liv genom en ny färg. Ett tips är att testa måla möbeln i väggfärgen. Försök även återanvända det du har för att renovera hållbart.

Uppdatera köket enkelt

I köket finns det mycket som du kan göra utan större renovering. Köksluckorna kan du enkelt uppdatera med en ny färg. Nya knoppar och beslag gör också stor skillnad. Bänkskivan i köket kan du antingen byta ut helt om den är sliten eller betsa om den. Det finns bänkskivor för alla plånböcker i olika varianter. En bänkskiva av massivt trä eller sten har en längre livslängd än laminat.

Enkla renoveringstips:

  • Måla om kakel i kök och badrum.
  • Byt ut knoppar och handtag på dörrar, garderober och byrålådor.
  • Uppdatera textilierna som gardiner, lakan och kuddöverdrag i hemmet.
  • Använd naturmaterial med lång livslängd.
Stäng meny