Sveriges pysselstad

Efter sommar kommer höst och med denna färgglada årstid är det dags att börja pynta lite i hemmet och ta in lite murriga färger. Hösten må vara en deppig period för många men faktum är att det är av de mest färgsprakande och händelserika årstider. Här kan du läsa om dekorationstips inför hösten.

Blanda stora idéer med små prylar på https://varuhus1.se/ och inred ditt hem på ett höstlikt och prisvärt sätt. Ny inredning behöver inte kosta skjortan; du kan komma undan på bara några hundralappar som mest. Till hösten kan det även vara kul att skapa eget pyssel för hand, kanske tillsammans med barn eller kompisar.

höstbildTa vara på naturens resurser

Även om du kan behöva köpa lite pysselgrejer för att dekorera, har naturen en stor del att bidra med. Kastanjer, höstlöv, kvistar och rönnbärsklasar sätter färg på ditt hem och luktar så gott. För att göra det än mer trovärdig kan du köpa höstdoft att plugga in i kontakterna eller spray att spraya i rummen.

Ett tips om du tycker att höstlöv snabbt multnar och måste slängas, är att köpa tavelramar och pressa in löven under. Det blir en otroligt vacker tavla som ger en färgklick till hemmet, nästan helt gratis.

Mota depressioner genom att pynta

Tänk på att depressioner under hösten inte är en utpekad diagnos.

Höstdepression finns inte som egen diagnos, utan du kan ha vad som kallas för egentlig depression med årstidsrelaterade mönster, säger psykologen Per Höglund.

Därför kan du faktiskt hjälpa till att påverka nedstämdheten under de olika årstiderna genom att ljusa upp och sprida glädje i hemmet.

Varde ljus

Med hösten följer mörkret och med mörkret följer behovet av ljus. Men inte bara lampor utan en hel hop av levande ljus och prydande ljusstakar som får stå i hyllor, på golvet och överallt där du vill höga mysfaktorn. Ljusstakar kan, även dem, dekoreras i höstens alla skepnader och passar också bra till Halloween.

Stäng meny